Wat we doen

Ontwerpen en modelleren doen we altijd samen met onze opdrachtgever (de installateur) en bij voorkeur de leverancier van de installatiematerialen en/of prefab installaties.

Het model wat ontstaat is integraal te gebruiken tijdens de uitvoering zoals:

  • Opgave van sparingen
  • Wanden opgave (t.b.v. tunnelprojecten)
  • Bestellen van materialen d.m.v. de juiste artikelnummers die op voorhand al worden meegenomen in het BIM-proces
  • Prefab
  • Uitzetpunten (Total Station)

Het traditioneel uittrekken van materialen is dus ook niet meer nodig, toeleveranciers kunnen de benodigde informatie rechtstreeks uit het model halen.

Installaties in seriematige woningbouw is eigenlijk één groot logistiek feest, hoe slimmer, completer en efficiënter het proces des te hoger de kwaliteit.

Een goed en volledig model zorgt er tevens voor dat faalkosten en retourmaterialen tijdens de bouw tot een minimum beperkt worden.

Ondanks dat de installatiewereld redelijk conservatief is, zien met name de grotere (innovatieve) installateurs hiervan de voordelen in.

Bim2work

Spanjelaan 2
9403 DP Assen

Tel: 0592 - 74 93 38
E-mail: info@bim2work.nl

KvK nr: 81044321
“Technische installaties ontwerpen met een sterk eindresultaat!"
Ons laatste nieuws
Werktuigbouwkundige installaties in BIM voor het project Zorgcomplex Ekelenberg te Zuidwolde

Voor onze opdrachtgever zijn wij onlangs gestart met het realiseren van de complete werktuigbouwkundige installatie in BIM voor het project Zorgcomplex Ekelenberg te Zuidwolde. ​Het zorgcomplex telt 42 zorgstudio’s en is bedoeld voor mensen met....

> lees verder
As-built revisietekenwerk voor het project Tresling appartementen

In opdracht van Huisman Warmtetechniek realiseren wij het revisietekenwerk van de warmtepompinstallatie voor het project Tresling in Groningen. Een as-built (revisietekening) is een weergave van de nieuwe situatie na de uitvoeringswerkzaamheden. Het toont....

> lees verder
TOP